GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Öğrencilerimiz Ekmek İsrafına Farkındalık Yaratmak adına "Bayat Ekmekleri Değerlendirdi"

07.03.2019

İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan ekmek, bireylerin en önemli ortak besin maddelerinin başında yer almaktadır. Ülkemizin bir tarım ülkesi olması, yılardır süregelen beslenme alışkanlıkları ve sosyo-ekonomik yapısı nedeniyle ekmeğin beslenmemizdeki önemi daha da fazladır. Buna rağmen Türkiye’de ne yazık ki günlük olarak yaklaşık 5 milyon ekmek çöpe atılmakta, bu sayı yıllık bazda 1.7 milyara kadar yükselmektedir.   Ekmeğin çöpe atılmasındaki faktörler gereğinden fazla ekmek satın alınması, satın alınan ekmeğin uygun koşullarda saklanmaması ve kalitesinin düşük olması şeklinde sıralanabilir.

Tüm bu faktörler değerlendirildiğinde ülkemizdeki ekmek israfına dikkat çekmek ve bunun minimum seviyeye indirilebilmesi adına Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Sayın Mehmet Akif Şen ve bölümümüzün ikinci sınıf öğrencileri tarafından “Bayat Ekmeklerin Değerlendirilmesi” için çalışma yapılmıştır.

Sayın bölüm başkanımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.