Bölümümüz İkinci Sınıf Öğrencileri, Ateşbaz-ı Veli Önlük Giyme Töreni’yle Şef Önlüklerini Giydiler.

15.11.2018

Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman,Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl,Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa ÇİÇEKLER ve Prof.Dr. Fahri OVALI, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Cihan, diğer fakültelerin dekanları ve öğrencilerimizin ailelerinin katıldığı program ile şef önlüklerini giyen öğrencilerimizin heyecanı gözlerinden okunuyordu.
Törende konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. M. İhsan Karaman, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin aşçısı ve Mevleviliğin önemli isimlerinden Ateşbaz-ı Veli adına düzenlenen bu programda gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerimizin beyaz önlük giyeceğini söyledi.
Gastronomi dalında, "3M" olarak adlandırdığı malzeme, maharet ve maneviyat kelimelerinin önemine dikkati çeken Rektörümüz, konuyla ilgili olarak: "Mahareti elde ettikten sonra, helal, sağlıklı ve doğal gıdayla yapacağınız yemeklere birer usta olarak maneviyat da katarsanız, bu yaptığınız yemeği insana sunacağınızı düşünerek, onun şifasına vesile olmasını dileyip severek hazırlarsanız, o yemeğin lezzeti ve güzelliği diğerleriyle kıyaslanmayacak hale gelecektir. Bu nedenle, işin teknik kısmını öğrenmek belki standarttır ama bunu kendi sanatınız haline getirmenin formülü bu 3M'de yatıyor diye inanıyorum." dedi.
Programda, açılış konuşmalarının ardından öğrencilerimize konuklarımız ve bölüm hocaları tarafından beyaz önlükleri giydirildi.
Törenin ardından, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Vatan Hocamızın moderatörlüğünü yaptığı "Gastronomi Eğitimi ve Çalışma Hayatı" başlıklı panelde Prof. Dr. Salih Kuşluvan, Doç. Dr. Yaşar Birol Saygı ve MÜSİAD Tarım Sektör Kurulu Başkanı Yaşar Sekizkardeş öğrencilerimiz ile sektöre dair önemli bilgiler paylaştılar.