GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Tanıtım

Turizm sektörünün her geçen gün önem kazanması ve turizm sektöründe yiyecek içecek üretimi ile servisi alanlarının sektörün önemli gelir kaynağını oluşturması nedeniyle bu alanda yetişmiş nitelikli iş gücüne sahip kişilere olan ihtiyaç gittikçe artırmaktadır. Bu noktadan hareketle nitelikli eleman ihtiyacı da ancak eğitimle, bu alana yönelik hazırlanan yeni uygulanacak programlarla karşılanacaktır. Ayrıca bağımsız yiyecek ve içecek işletmelerinin, catering işletmelerinin ihtiyaç duyduğu işgücü ihtiyacının karşılanmasında da önemlidir.

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından olan İstanbul’un turist ve turizm tipolojisine uygun olarak, eğitim kurumlarının sundukları programlarda çeşitliliğe gitmeleri kaçınılmaz hale gelmiştir. Sektörün önde gelen işletmelerinin pek çoğu, Fine dining ve slow food anlayışının büyük bir hızla geliştiği şehirde, misafirlerinin ihtiyaçları doğrultusunda “gastronomi” eğitimi almış, ama turizm konseptinden uzak olmayan personel arayışındadır. Bölümümüzde dünya mutfakları hakkında bilgisi olan ancak kendi mutfağını en ince noktalarına kadar bilen ve bu kültürü tanıtabilecek turizmciler yetiştirilecektir. Uygulamalı derslerimize sektörden uzman kişilerden yararlanılacaktır.